"Conócete a ti mismo"

El objetivo de este blogger es trasmitir información y promover conocimientos que puedan ayudarte n la toma de decisiones.

miércoles, 29 de agosto de 2012

ORIENTACIÓ 4r D'ESO

TU DECIDEIXES


Aquest quadern recull informació bàsica del sistema educatiu. Des del Departament d'Orientació considerem essencial per a una presa de decisions sobre el teu futur acadèmic-professional responsable:
•   Conèixer les distintes opcions i ofertes educatives del proper curs.
•  Analitzar els requisits necessaris, les perspectives de futur i allò que cadascú pot i està disposat a realitzar.
•   Prendre decisions.
En aquest sentit trobareu sempre la col·laboració dels tutor/es i del Departament d'Orientació, així com de tot el professorat.



PROGRAMA DE DIVERSIFICACIÓ CURRICULAR (PDC)

Es tracta de cursar els mateixos estudis que en 4t d’ESO, però amb metodologia específica, continguts i fins i tot àrees diverses. Les classes s'imparteixen en grup reduït i l'objectiu es aconseguir el Graduat en Educació Secundària. Entre els avantatges que té fer el 4t. d’ESO en un P.D.C. està en què és un grup poc nombrós, màxim 15 alumnes, l’adaptació de continguts en algunes assignatures (llengües i de l’àrea científica), major tutorització per part del professorat, etc.

El nombre d’hores setmanals que imparteixen els alumnes dels P.D.C. són les mateixes que les de qualsevol grup de 4t d’ESO, 32 hores setmanals:, però hi ha classes que les donen en el grup de PDC, 18 hores setmanals: inclouen  les llengües, les matemàtiques, les ciències de la natura i la Tutoria, i hi ha d’altres que les donen incorporats a un grup qualsevol de 4t d’ESO.

Si l’alumne/a aconsegueix al  final del curs els objectius obté el Títol de Graduat en Secundària igual que un alumne/a d’un grup qualsevol de 4t d’ESO.
 PERFIL DE L’ALUMNAT. 
1.     Alumnat amb dificultats d’aprenentatge i que tenen el risc de no obtenir el títol de Graduat en Educació Secundària, seguint el currículum ordinari.
2.    Alumnat amb una clara actitud positiva, i amb expectatives d’obtindre el títol de Graduat en Educació Secundària.
3.    Prèvia avaluació psicopedagògica realitzada pels equips docents i pel Departament d’Orientació.

PROGRAMES DE QUALIFICACIÓ PROFESSIONAL INICIAL (P.Q.P.I)

Els programes de qualificació professional inicial s’han d’implantar, de manera que responguen a les necessitats i aspiracions de l’alumnat amb risc d’abandó escolar, per tal que puguen aconseguir competències professionals pròpies d’una qualificació de nivell 1 del Catàleg Nacional de Qualificacions Professionals, tinguen la possibilitat d’una inserció sociolaboral satisfactòria i amplien les seues competències bàsiques per a prosseguir estudis.

En les ensenyances s'inclou també un mòdul de Formació i Orientació Laboral que facilita un coneixement d'aspectes generals del món del treball: salut laboral, legislació, orientació i inserció laboral i principis d'economia i empresa; i un mòdul de Formació en Centres de Treball que es desenrotlla en l'àmbit productiu

Els programes hauran de respondre a un perfil professional expressat a través de la competència general, les competències personals, socials i professionals, i inclouran tres tipus de mòduls:
-       Mòduls específics referits a les unitats de competència de nivell 1
-       Mòduls formatius de caràcter general que afavorisquen la transició al món laboral.
-       Mòduls, que conduïsquen a l'obtenció del títol de Graduat en ES0.

http://www.cefe.gva.es/eva/val/fp_pcpi.htm

CICLES FORMATIUS

Els Cicles formatius s'organitzen en Famílies Professionals i en Mòduls Professionals la finalitat de les quals es la de proporcionar-vos la competència professional característica de cada títol. Els mòduls poden estar associats a una unitat de competència (els mes específics) o a diverses d'estes unitats (els denominats de base o transversals).
http://www.quieroser.net/valenciano/principal.php

En les ensenyances s'inclou també un mòdul de Formació i Orientació Laboral que facilita un coneixement d'aspectes generals del món del treball: salut laboral, legislació, orientació i inserció laboral i principis d'economia i empresa; i un mòdul de Formació en Centres de Treball que es desenrotlla en l'àmbit productiu.

CICLES FORMATIUS DE GRAU MITJÁ:
a)     S'obté la titulació de Tècnic. Permet la inserció al mercat de treball. Este títol permet l'accés al primer curs de Batxillerat.
a)        Per a aquells alumnes i alumnes que obtinguen el títol de Tècnic en un cicle de grau mitjà, podran accedir per mitjà de la prova d'accés a un cicle formatiu de grau superior de la mateixa família, sempre que siguen majors de 18 anys.
a)         La duració d'estos cicles es de 1.300/2.000 hores de formació que engloba les hores lectives destinades a la formació al centre educatiu i F.C.T.
Oferta de cicles formatius:  http://www.cefe.gva.es/eva/val/fp/oferta_fp.htm

CONDICIONS D'ACCÉS
a) Accés directe: Graduats en Educació Secundaria Obligatòria.
b) Accés per mitjà de prova  (http://www.cefe.gva.es/eva/val/fp/pruacc.htm)
Tindre complits els 17 anys o complir-los l'any natural.
L'apartat A inclourà la comprensió i expressió de textos escrits amb creativitat al costat de coneixements de Ciències Socials, Geografia i Historia
L'apartat B, proposarà la resolució d'exercicis de Matemàtiques, Tecnologia i Ciències


BATXILLERAT
El Batxillerat és una etapa de dos anys de duració.
Les modalitats són: Arts, Ciències i Tecnología i  Humanitats i Ciències Socials.
La seua estructura es configura en tres tipus d’assignatures:Assignatures comunes,
específiques de modalitat i optativa Al nostre centre s’ofereixen tots els Batxillerats

CONSIDERACIONS GENERALS SOBRE EL BATXILLERA L'avaluació de les diferents assignatures serà en juny i hi haurà una convocatòria extraordinària en setembre, cada professor/a decidirà la qualificació que has obtingut en la seua assignatura.
Abans de triar una modalitat i opció cal tenir en compte:
Observar atentament la vinculació entre els estudis i cada opció de batxillerat, perquè “pràcticament” sols es pot entrar en cada estudi universitari si s'ha cursat l’opció correcta.  (http://www.cefe.gva.es/univ/docs/PAU_ponderaciones.pdf )
També cada cicle formatiu de grau superior està vinculat a un a o diverses modalitats de batxillerat i a diverses materies. Aço suposa que es donarà prioritat d'accés, en cas de què el número de persones que sol.liciten cursar siga major que el número de places que s'oferten.






ISEACV


Especialidad
Campus
Arte Dramático
Interpretación
Valencia
Cerámica
Cerámica
La Alcora
Manises
Danza
Pedagogia de la Danza
Coreografia y técnicas de interpretación
Valencia
Alcoi
Diseño
Grafico
De Productos
De Interiores
De Moda
Valencia
Alicante
Alcoi
Castellón
Orihuela
Música
Arpa
Canto
Clarinete
Clave
Composición
Contrabajo.
Dirreción de Coro
Fagot
Flauta travesera
Guitarra
Jazz
Musicologia
Oboe
Órgano
Percusión
Piano
Saxofón
Trompa
Trompeta
Trombon
Tuba
Viola
Violin
Violoncello
Pedagogia de la educación musical
Pedagogia del Canto e instrumentos
Valencia
Castellon
Alicante


 I SI VULL PREPARAR OPOSICIONS?

Si tens 18 anys pots accedir a un lloc de treball presentant-te a les diverses oposicions que convoquen: L'admisnitració Central, les comunitats autonòmiques i els Ajuntaments

POLICIA
La Direcció General de la Policia convoca, de forma cíclica, proves selectives per a cobrir vacants en el Cos Nacional de la Policia, en dos categories:
-       Escala Executiva (inspector)
-       Escala Bàsica (policia)
La fase d'oposició constarà de les següents proves de caràcter eliminatori: de coneixements, d'aptitud física, psicotècnica i reconeixement mèdic. A més, entre altres, han de complir-se els requisits següents:
Ser espanyol
Tindre 18 anys d'edat i no haver complit els 30
Estatura mínima d'1,65 metres els hòmens i 1,60 les dones
Per a accedir a ho Escala Executiva (inspector) cal tindre el títol de diplomat universitari o equivalent i superar les proves de la corresponent convocatòria. Per a l'Escala Bàsica (policia) es necessita el títol de Graduat Escolar o equivalent i superar també les proves de la convocatòria.
Per a obtindre més informació pots contactar amb la Direcció Superior de Policia (València), tel. 963520987, amb la Divisió de Formació i Perfeccionament de la Policia Nacional (91) 3025820 - (91) 3023793, en http://www.policia.es/..


GUARDIA CIVIL
El personal de la Guàrdia Civil es distribuïx en sis escales:
-       Superior d'Oficials
-       D'Oficials
-       Facultativa Superior
-       Facultativa Tècnica
-       De suboficials
-       De Caps i Guàrdies

Els requisits d'accés a estes escales són els següents...
Caps i guàrdies: títol de Graduat en AIXÒ, ser espanyol, 18 o més anys i menys de 30, i tindre una estatura mínima d'1,65 metres els hòmens, 1,60 les dones i superar unes proves de selecció: coneixements, aptitud física, psicotècnic, entrevista personal i reconeixement mèdic.
Suboficials: Places de promoció interna, s'exigix titulació de Batxiller.
Escala facultativa tècnica: títol de Diplomat Universitari, Arquitecte Tècnic o Enginyer Tècnic, segons plaça.
Escala facultativa superior: S'exigix el títol de llicenciat o grau universitari, arquitecte o enginyer, segons plaça.
Pots informar-te en el quarter de la Gran Via Ferran el Catòlic, 26 (València), en qualsevol altre, en el Tel. 900101062 o en http://www.guardiacivil.Org.

BOMBERS
Al ser una oposició local els requisits d'entrada poden variar. En general, inclouen els següents:
Ser espanyol o tindre la nacionalitat d'un país membre de la Unió Europea,
Títol de Graduat Escolar, Formació Professional de primer grau o equivalent (en algunes ciutats comencen a exigir Batxiller o FP II)
Tindre 18 anys d'edat
Permís de conduir B i C
i de vegades l'altura (1,65 m).
Més informació en http://www.bombers.dva.gva.es/.

GUIA PER A LA RECERCA EN INTERNET


U. Jaume I
U D’Alacant
U. D’Elx
U. Politécnica
U. De Valencia
Altres www...


Email. vdie@uji.es • http:/www. uji.es
Email. inForma@ua.es • http://www.ua.es
Email : servalu@umh.cs • http://www.umh.es
Email. gabinf@upnet.upv.es • http://www.upv.es
Email. gabinf@upnet.upv.es • http://www.upv.es
http.//www.universia.com
www.preinscripcion.gva.es (notes de tall )
http://notasdecorte.info


Altres

-    (easd) . www.easdvalencia.com
-    Conservatori Sup. de Danza : htpp://csdanza.edu.gva.es
-    Conservatori Sup. Música/ http://www.csmvalencia.es/
-    Art Dràmatic: http://www.esadvalencia.com
-    Escola Superior Ceràmica / http://www.esceramica.com/
-    Estudis d'arts i disseny  /  http: //www.easd.valencia.com
-    escola oficial de idiomes www.eoivalencia.es
-    Els Graus U.V.  http://www.uv.es/acces
-    Proves i exàmens: http://www.clasesdeapoyo.com/


Universitats
Privades

-       Cardenal Herrera-CEU / http://www.uch.ceu.es
-       La Florida   / http://www.florida-uni.es
-       ESIC  http://www.esic.edu/universitaria/
-       UEM Estema Valencia / http://valencia.uem.es/
-       Universidad S. Vicente Martir (Priv) / https://www.ucv.es



Beques

-    www.becas.com
-    http://Obrasocial.bancaja.es/jovenes/becas-premios/becas-premios.aspx
-    htpp://obrasocial.lacaixa.es/becas/convocatorias_es.html


Alumnes amb discapacitat

-       www.fundacionuniversia.net
-       www.dpd.uv.es
-       www.upv.es/cedat
-       www.uhm.es
-       www.ucv.es
-       Uch.ceu.es

Revistes
I
Guies

-       FUTURA, la revista de la U.V.  / http://www.uv.es/refutura/
-       Guía de la enseñanza  http.//www.tusestudios.com
-       Annuari d’estudiants http.//entreestudiantes.com

F.P


-   http://www.upv.es/estudios/futuro-alumno/ciclos-formativos
-       Recerca de Cicles de F.P.  / QUIEROSER.NET
-       htpp://edu.gva.es/eva/es/fp/oferta_fg.htm


-       Educació a distància (CEED) / http://ceedcv.edu.gva.es
-       UNED / http://portal.uned.es
-       UOC : Universitat oberta de Catalunya / http://www.uoc.edu


-       Bomberos / http://www.bombers.dva.gva.es
-       Guardia Civil  / http://www.guardiacivil.org
-       Policia Nacional  / http://www.policia.es
-       www.soldados.com_
-       www.marineros.com_
-       Institut Valencià de la Juventut (IVAJ)  / http://www.ivaj.es

Conselleria d’educació

 http.//www.edu.gva.es






No hay comentarios:

Publicar un comentario